Stormschade

Stormschade aan uw dak?

De storm die op 18 Januari over Nederland trok heeft met name in Zuid-Holland erg veel stormschade opgeleverd. Wij van Dakbeheer kieskeurig hebben ons handen vol gehad aan het herstellen van kantpannen / vervangen van dakpannen en met name ook veel herstelwerk gehad aan het vervangen van nokpannen en de reparaties hierbij.

Op dit soort dagen zie je hoe belangrijk het is om een dak goed te onderhouden. Het aantal meldingen dat wij binnen kregen van losgewaaide nokpannen was enorm. Veel nokpannen liggen van oorsprong in de specie en door de vele jaren van weersinvloeden brokkelt deze na verloop van tijd af, waardoor nokpannen los komen te liggen op uw nok.
Tevens zien we dit verschijnsel ook bij gevelpannen, dit zijn de pannen die helemaal op het uiteinde van een hoekwoning liggen, van oorsprong zijn deze gevelpannen vaak niet vast gemonteerd aan uw dakbeschot, waardoor wij ook bij deze storm veel schademeldingen hiervan hebben ontvangen.

Daarom is het altijd belangrijk dat uw nokvorsten bij een mogelijke storm altijd goed vastliggen, onze medewerkers van Dakbeheer kieskeurig kunnen u hierbij helpen.
Wilt u graag meer informatie kijk dan op onze nokvorsten pagina.

Nokvorsten

stormschade