Losliggende nokvorsten

Bij de vele dakinspecties die wij dagelijks uitvoeren is een veel voorkomend probleem die wij tegenkomen losliggende nokvorsten in combinatie met afgebrokkelde specie onder de nokpan.
Bij oudere huizen komt het vaak voor dat de specie naar verloop van tijd begint af te brokkelen door poreusheid en allerlei weersinvloeden.Hier door komen uw nokpannen mogelijk los te liggen en open te staan, waardoor eventuele regeninslag zijn weg naar binnen weet te vinden met aantasting van uw dakbeschot en mogelijk lekkage tot gevolg.

Door tijdig uw nokvorsten opnieuw vast te laten zetten voorkomt uw onnodige schade, en kan u met een gerust gevoel gaan slapen bij een eventuele zware storm op komst.

Gevolgschade door slecht onderhouden nokvorsten word vaak van binnenuit opgemerkt in een vrij laat stadium. Uw dakbeschot is onder de nokvorst de tweede beschermlaag om lekkage van buitenaf te voorkomen. Een goed opgebouwd dakbeschot kan veel water opnemen als u gele kringen gaat zien rondom uw plafond of mogelijk schimmels, dan is het vaak zo dat de lekkage er al enige tijd zit.
Wanneer u dit constateert is het belangrijk om contact op te nemen met een dakspecialist, die door een uitgebreide nok inspectie het probleem goed kan vaststellen voor u.

Voor meer informatie sturen we u graag door naar onze nokvorst renovatie pagina, of wilt u graag een vrijblijvende dakinspectie klikt u dan hier.

Call Now ButtonDirect Contact