Lekkage? Hulp nodig? Neem contact met ons op!

085 - 130 19 37

Bel met ons hoofdkantoor!

info@dakbeheerkieskeurig.nl

Stuur ons een e-mail!

Onderhoudsabonnement

Losliggende nokvorsten

Losliggende Nokvorsten kunnen voor problemen zorgen

Bij de vele dakinspecties die wij dagelijks uitvoeren is een veel voorkomend probleem die wij tegenkomen losliggende nokvorsten, in combinatie met afgebrokkelde specie onder de nokpan.
Bij oudere huizen komt het vaak voor dat de specie naar verloop van tijd begint af te brokkelen door poreusheid en allerlei weersinvloeden. Hierdoor komen uw nokpannen mogelijk los te liggen en open te staan, waardoor eventuele regeninslag zijn weg naar binnen weet te vinden wat uiteindelijk zorgt voor aantasting aan uw dakbeschot en mogelijk lekkage tot gevolg.
Door tijdig uw nokvorsten opnieuw vast te laten zetten voorkomt uw onnodige schade aan uw dak, en kan u met een gerust gevoel gaan slapen bij een eventuele zware storm op komst.

Gevolgschade door slecht onderhouden nokvorsten wordt vaak van binnenuit opgemerkt in een vrij laat stadium.
Uw dakbeschot is onder de nokvorst de tweede beschermlaag om lekkage van buitenaf te voorkomen. Een goed opgebouwd dakbeschot kan veel water opnemen als u gele kringen gaat zien rondom uw plafond of mogelijk schimmels, dan is het vaak zo dat de lekkage er al enige tijd zit.
Wanneer u dit constateert is het belangrijk om contact op te nemen met een dakdekker. De Dakdekker kan door een uitgebreide nok inspectie het probleem vaststellen voor u, en met een plan van aanpak komen om het probleem op te lossen aan uw dak.
Het kan zijn dat u twijfels heeft of uw nokpannen wel goed vastliggen, nokpannen liggen namelijk niet altijd vast in de specie, maar kunnen ook vastgeschroefd zijn op uw nokbalk.

Wilt u graag meer informatie over nokvorsten dan sturen we u graag door naar onze nokvorsten renovatie pagina, of wilt u graag een vrijblijvende dakinspectie klikt u dan hier.

Waarom Dakbeheer Kieskeurig

logo-woon-inspiratie
Wij zijn bekend van het programma Wooninspiraties onderdeel van RTL 4
dakdekker-certificate

Gerelateerd nieuws

Dakraamlekkage

Lekkage aan uw dakraam?

18 december 2023

Nokvorst reparatie Oegstgeest

Nokvorst Reparatie in Oegstgeest

5 november 2023

onderhoudsabbonemen

Stormschade

14 oktober 2023

a54d679ce537d0b1eb04bb76e05592d1

Vogeloverlast van mussen of kraaien?

18 augustus 2023

Schoorsteen reparatie

Schoorsteen renovatie

18 mei 2023

Vogelnest dakgoot

Vogelnestjes onder dakpannen of dakgoten?

19 april 2023