Bitumen dakbedekking

Bitumen dakbedekking?

Bitumen dakbedekking wat ook wel dakleer wordt genoemd is uitstekend materiaal waarvan de meeste platte daken in Nederland van voorzien zijn. Denk hierbij aan garages ,woningen,dakkapellen of schuren.
Bitumen dakbedekking ontstaat tijdens de productie van ruwe olie waardoor bitumen eigenschappen heeft die zeer geschikt zijn voor dakbedekking:

✅ Waterdicht
✅ Ijzersterk
✅ Bestand tegen chemische stoffen
✅ Grote kleefkracht op diverse materialen

Zoals u hoort is bitumen dakbedekking een prima dakleer om u en uw bezittingen tegen alle weersinvloeden van buitenaf te beschermen. Er zijn echter ook nadelen te vinden bij de oude soort bitumen dakbedekking die op de meeste daken van origine is aangebracht.

– Slechte UV- en zuurstofbestendigheid;
– Niet elastisch: wordt hard bij vrieskou en zacht bij hitte.
– Relatief korte levensduur.

Om deze nadelen weg te nemen is gemodificeerd bitumen ontwikkeld éen bekende variant hiervan is APP. Dit is de nieuwe soort bitumen dakbedekking die wij standaard gebruiken bij het renoveren van platte en/of hellende daken.

APP is de afkorting van Atactisch PolyPropyleen, een kunststof die ontstaat bij de fabricage van polypropyleen. APP is thermoplastisch en bij omgevingstemperaturen soepel en buigzaam. Door penetratiebitumen of zacht bitumen te mengen met APP (circa 30%) ontstaat APP-gemodificeerd bitumen.Tevens worden de meeste dakbedekkingen die nu aangelegd worden bij een renovatie voorzien van Leislag. Het gebruik van Leislag zorgt voor 3 positieve eigenschappen waarvan de levensduur van deze dakbedekking langer zal meegaan:

✅ UV weerkaatsend
✅ Temperatuur dak verlagend
✅ Maakt het dakoppervlak beter beloopbaar

Tevens is Leislag milieuvriendelijk.

Zoals u kan verwachten werkt Dakbeheer Kieskeurig alleen maar met A merken hiervan.

Aluminium Daktrim of daklijst

Om het dak bij de dakranden 100% waterdicht te maken zal hierbij een daktrim of daklijst bevestigd worden, dit zorgt voor een nette en waterdichte afsluiting.

Dakbedekking bitumen

Dakbedekking verwijderen of overlappen over de bestaande laag ?

Dit hangt voornamelijk af van de volgende factoren:
Heeft u daklekkage ? of is de dakbedekking al meermaals overlapt over de bestaande dakbedekking?
Als u die vraag met een Ja kan beantwoorden is het vaak wel raadzaam om de bitumen dakbedekking compleet te laten verwijderen.
Doordat er al meerdere overlappingen hebben plaatsgevonden over eerdere dakbedekkingen kan de draagconstructie overbelast raken, wat dus kan zorgen voor verzakkingen van uw dak.
Tevens is het goed mogelijk als u al meerdere lekkages heeft gehad dat het dakbeschot hierbij ook beschadigd is geraakt en mogelijk houtrot teweeggebracht.

Dakbedekking overlappen

Welke mogelijkheden bij bitumen dakbedekking zijn er?

De mogelijkheden met bitumen dakbedekking zijn talrijk, en wat bepaalt uiteindelijk de keuze?
Hierbij kunnen verschillende factoren een rol spelen, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van uw dak. ( Dit kan behoorlijk in uw voordeel werken op jaarlijkse stookkosten )
Ook kiezen daarom steeds meer klanten voor witte dakbedekking , het temperatuurverschil kan hierbij oplopen tot maar liefst 30℃, witte daken hebben hierbij minder kunstmatige koeling nodig.
Heeft u zonnepanelen ? Een voordeel wat dan ook bij witte dakbedekking om de hoek komt kijken is dat het de werking van de zonnepanelen verbeterd wanneer de zonnepanelen gekoeld worden. Dit zorgt uiteindelijk voor een betere opbrengst.
Groen dak wat erg in opkomst is, en natuurlijk ook milieuvriendelijk is een groen dak.
Een groendak is een laag van plantjes en andere begroeiing wat gewoon op uw nieuwe of bestaande dakbedekking geplant kan worden, belangrijke punten hierbij zijn wel dat uw dak van een goed afvoersysteem voorzien is, en bestaat uit worstelbestendige dakbedekking.

Vraag vrijblijvend een offerte aan