Lekkage? Hulp nodig? Neem contact met ons op!

085 - 130 19 37

Bel met ons hoofdkantoor!

info@dakbeheerkieskeurig.nl

Stuur ons een e-mail!

Bitumen dakbedekking

Bitumen dakbedekking?

Bitumen dakbedekking wat ook wel dakleer wordt genoemd is uitstekend materiaal waarvan de meeste platte daken in Nederland van voorzien zijn. Denk hierbij aan garages ,woningen,dakkapellen of schuren.

Bitumen dakbedekking ontstaat tijdens de productie van ruwe olie waardoor bitumen eigenschappen heeft die zeer geschikt zijn voor dakbedekking:

  • Waterdicht
  • Ijzersterk
  • Bestand tegen chemische stoffen
  • Grote kleefkracht op diverse materialen

Zoals u hoort is bitumen dakbedekking een prima dakleer om u en uw bezittingen tegen alle weersinvloeden van buitenaf te beschermen. Er zijn echter ook nadelen te vinden bij de oude soort bitumen dakbedekking die op de meeste daken van origine is aangebracht.

  • Slechte UV- en zuurstofbestendigheid;
  • Niet elastisch: wordt hard bij vrieskou en zacht bij hitte.
  • Relatief korte levensduur.
Dakbedekking bitumen

Aluminium Daktrim of daklijst

Om het dak bij de dakranden 100% waterdicht te maken zal hierbij een daktrim of daklijst bevestigd worden, dit zorgt voor een nette en waterdichte afsluiting.

Dakbedekking verwijderen of overlappen over de bestaande laag?

Dit hangt voornamelijk af van de volgende factoren:

Heeft u daklekkage? of is de dakbedekking al meermaals overlapt over de bestaande dakbedekking?

Als u die vraag met een Ja kan beantwoorden is het vaak wel raadzaam om de bitumen dakbedekking compleet te laten verwijderen.

Doordat er al meerdere overlappingen hebben plaatsgevonden over eerdere dakbedekkingen kan de draagconstructie overbelast raken, wat dus kan zorgen voor verzakkingen van uw dak.

Tevens is het goed mogelijk als u al meerdere lekkages heeft gehad dat het dakbeschot hierbij ook beschadigd is geraakt en mogelijk houtrot teweeggebracht.

Dakbedekking overlappen
Waarom Dakbeheer Kieskeurig
logo-woon-inspiratie
Wij zijn bekend van het programma Wooninspiraties onderdeel van RTL 4
dakdekker-certificate

Welke mogelijkheden bij bitumen dakbedekking zijn er?

Omdat het dak van uw huis zo’n belangrijk onderdeel is, vinden we dat werken met gecertificeerde dakdekkers een must is. Dit betekent dat onze werknemers de kwaliteit kunnen waarborgen. Tevens betekent dit dat onze dakdekker de veiligheid goed in het oog houdt en hier gedegen naar zal handelen. U kunt er dus van uit gaan dat u een gecertificeerde dakdekker van Dakbeheer Kieskeurig volledig kan vertrouwen, en dat wij alleen de beste materialen gebruiken om uw dak weer in orde te maken.

Stuur ons een e-mail

Neem snel en eenvoudig online contact met ons op. Omschrijf in het bericht zoveel mogelijk omtrent de soort werkzaamheden waar u een vraag over heeft en/of overige vragen waar u ons graag voor wil contacteren.

Na het ontvangen van het formulier nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.
Het invullen van het formulier is geheel vrijblijvend.

Onze dakwerkzaamheden

Wij zijn gespecialiseerd in diverse dak werkzaamheden, wilt u graag vrijblijvend advies? Neemt u dan gerust contact met ons op.