Dakpan vervangen

Dakpan vervangen ?

Het is altijd vervelend als er een dakpan op uw dak gesneuveld is, deze kan poreus of/en zijn gebroken door hagel of storm.
Als u in de conditie bent en een veilige ladder heeft dan is het vaak goed te doen om de dakpan zelf te vervangen, al is het natuurlijk veel veiliger om zo’n klus uit te besteden aan een professional.
Tevens kunnen wij u helpen met het aanleveren en/of de dakpan vervangen. Meestal kunnen wij alle dakpannen aanleveren die ooit te verkrijgen zijn geweest, en helpen u graag om een vervangende dakpan terug te plaatsen veilig op uw dak. Veiligheid gaat namelijk altijd voorop.

Een dakpan niet op tijd vervangen kan nadelige effecten hebben, zo kan uw dakbeschot en/of isolatie beschadigt raken waardoor een dure dakreparatie niet uit kan blijven.
Wanneer een dakpan kapot is (vaak gescheurd door poreusheid ) of gebroken bij een storm is het belangrijk om snel te handelen, en een dakinspectie uit te voeren om daklekkage zoveel mogelijk uit te sluiten.
Dakpannen kunnen ook door harde wind verschoven zijn, het is daarom belangrijk om het dak goed na te lopen en verschoven dakpannen weer recht te leggen.

Wat kost het om een dakpan goed te leggen?

Dat is afhankelijk van meerdere factoren, denk hierbij aan :

-Bereikbaarheid van het dak
-Aantal dakpannen
-Hoogte van het dak
-Soort dakpan

Wij kunnen u te allen tijde een prijsindicatie geven, neem graag vrijblijvend contact op voor meer informatie.

dakpan van het dak gewaaid
Dakpan van het dak gewaaid.

Gevelpan van het dak gewaaid?

Een gevelpan wordt ook wel kantpan genoemd, dit is de pan die helemaal op het einde ligt van uw dak en daarmee uw dak afsluit.Een gevelpan heb je in vele maten en soorten, en in een rechtse en/of linkse vorm. Om eenzelfde soort pan te kunnen leveren is het vaak belangrijk om de dakpan op te meten in de breedte en in de lengte, en een foto te maken met het merk van de pan op de achterzijde.
Bij het vervangen van de gevelpan kunnen wij tevens de pannen ook vastzetten voor u, dit kan bijvoorbeeld door de kantpan en/of gevelpan vast te zetten d.m.v. van een kunststof mortel. Een andere optie is om de pannen vast te schroeven op uw dakbeschot.

gevelpan/kantpan eraf gewaaid
Gevelpan/Kantpan eraf gewaaid.

Nokpan gebroken?

Wanneer er een nokpan is gebroken van uw nokvorst kunnen wij die op verschillende manieren herstellen en vervangen, het is afhankelijk van de constructie van uw dak. Door onze jarenlange expertise in nokvorst reparatie weten wij voor elk dak de juiste oplossing te vinden.
Vaak kunnen wij voor u alle soorten nokpannen of eindgevel pannen leveren en/of vervangen.

nokpan eraf gewaaid
Nokpan van het dak gewaaid.