Lekkage? Hulp nodig? Neem contact met ons op!

085 - 130 19 37

Bel met ons hoofdkantoor!

info@dakbeheerkieskeurig.nl

Stuur ons een e-mail!

Garagedak vervangen

Garagedak vervangen?

Waarschijnlijk bent u op deze pagina terecht gekomen omdat u garagedak lekkage vertoont of beschadigd is door storm, dit is natuurlijk erg vervelend en vaak zijn er toch mogelijkheden waarbij u garagedak vervangen niet nodig is.
Allereerst is het altijd belangrijk om te weten welke dakbedekking erop uw garagedak is aangebracht.
Is dit bijvoorbeeld PVC, EPDM , of bitumen dakbedekking dit laatste materiaal is veelal het geval op de Nederlandse daken. Lekt het dak al geruime tijd en is het dak voorzien van isolatie materiaal dan is het raadzaam om ook dit even goed te na te controleren.

Bitumen Dakbedekking?

Bent u er inmiddels achter gekomen welke dakbedekking erop uw dak aangebracht is, dan zijn er veel mogelijkheden beschikbaar met renovatie of reparatie bitumen dakbedekking.

  • Bitumen dakbedekking herstel reparatie werkzaamheden nieuwe kantstroken i.c.m. Aluminium daktrim en loden afvoer.
  • Dakbedekking compleet verwijderen en opnieuw voorzien van nieuwe onderlaag . 3mm randafwerking en nieuwe toplaag .
  • Bitumen dakbedekking voorzien van nieuwe toplaag met leislag over de huidige dakbedekking.

Bent u van plan om een groendak aan te leggen ? Dan is het belangrijk om dit vooraf kenbaar te maken in dit geval is het raadzaam om wortelwerende dakbedekking aan te brengen.

PVC of EPDM Dak aanwezig?

Heeft u op dit moment PVC of EPDM als dakbedekking en wilt u die graag voorzien van bitumen dakbedekking, dan zal deze eerst compleet verwijderd dienen te worden.
Hierna kunnen wij een voorbereidende onderlaag monteren op de isolatie of underlayment met drukverdeelplaten en schroeven. Wanneer dit gebeurt is kan de bitumen toplaag aangebracht worden op uw garagedak.

Waarom ligt er grind (Kiezels) op mijn dak ?

Grind werd voornamelijk vroeger gebruikt, en heeft veelal 2 functies.

  • Grind zorgt voor verzwaring van de dakbedekking om stormschade tegen te gaan.
  • Grind zorgt voor minder belasting tegen UV straling.


Dat laatste is veelal met de technieken die nu spelen niet meer nodig, tegenwoordig is er namelijk een bitumen dakbedekking ontwikkeld die bestaat uit korrels “Leislag” Hierbij is het niet meer nodig om voor deze reden grind aan te brengen op uw dak.

Dak isoleren ?

Het dak isoleren kan vele voordelen opleveren voor u, de warmte blijft beter aanwezig in uw garage en/of woning en uw energierekening zal hierdoor ook aanzienlijk teruglopen. Verder zijn er ook voordelen zoals vermindering van geluiden van buitenaf, en minder kans op vocht.

Dakopbouw Dakbeheer Kieskeurig
Waarom Dakbeheer Kieskeurig
logo-woon-inspiratie
Wij zijn bekend van het programma Wooninspiraties onderdeel van RTL 4
dakdekker-certificate