Lekkage? Hulp nodig? Neem contact met ons op!

085 - 130 19 37

Bel met ons hoofdkantoor!

info@dakbeheerkieskeurig.nl

Stuur ons een e-mail!

Lood vervangen schoorsteen

Lood schoorsteen vervangen

Het lood van de schoorsteen verouderd met de jaren mee net zoals uw dak, waarschijnlijk bent u terecht gekomen op deze pagina doordat uw schoorsteen lekkage vertoont.In bijna alle gevallen komt dit door aangetast lood door weersinvloeden. Storm en neerslag is vaak de grootste boosdoener voor veroudering van schoorsteen lood waardoor poreusheid ontstaat en scheuren wat uiteindelijk weer tot daklekkage leidt. Bij het constateren van openstaande lood loketten of scheuren in het lood is het altijd belangrijk om een erkende dakdekker in te schakelen. Het kan namelijk zo zijn dat u geen lekkage ondervindt in uw woning, maar in tussen tijd uw dakbeschot dit water wel op zich neemt wat leidt tot houtrot van uw dak. Laat dus tijdig uw lood schoorsteen vervangen.

Lood vervangen schoorsteen Rotterdam

Lood hangt los

Ziet u een loodslab of loket los hangen aan uw schoorsteen, dan is dit vaak het gevolg van harde wind. Het is belangrijk om bij constatering van openstaand lood een dakinspectie uit laten voeren, het loshangen of openstaan van uw lood kan er namelijk voor zorgen dat regen zijn weg naar binnen weet te vinden wat uiteindelijk veel schade kan veroorzaken aan uw dak of woning.

EPDM loodvervanger aanbrengen ipv lood schoorsteen

EPDM loodvervanger is een ecologisch product wat als loodvervanger dient, de voordelen van dit opkomende product is dat er geen giftige stoffen in verwerkt zitten.
Het heeft meer voordelen:

  • Wordt niet alleen in uw loodvoeg aangebracht maar ook vastgelijmd op de dakpannen.
  • Is minder scheurgevoelig.


EPDM loodvervanger is in meerdere kleuren te leveren o.a. in grijs, zwart, antraciet of rood.

Schoorsteen EPDM