Lekkage? Hulp nodig? Neem contact met ons op!

085 - 130 19 37

Bel met ons hoofdkantoor!

info@dakbeheerkieskeurig.nl

Stuur ons een e-mail!

Vogelnesten verwijderen

Vogelnesten verwijderen uit de schoorsteen?

U heeft geen voorzorgsmaatregelen genomen in de vorm van bijvoorbeeld een schoorsteenkap, en vogels hebben zich genesteld in uw schoorsteenkanaal of onder uw dakpannen. Vogelnesten kunnen u en uw woning een hoop narigheid bezorgen. Wanneer uw schoorsteenkanaal niet beschermd is kunnen er vogels nestelen in uw kanaal.
Deze nesten veroorzaken een verstopping in het kanaal en kunnen er voor zorgen dat er een schoorsteenbrand ontstaat. Ook bij ontluchtingskanalen kan het problemen veroorzaken omdat het de ontluchting van het kanaal blokkeert. Bovendien is een geblokkeerd kanaal niet vrij van gevaar!
U kunt hier zelfs een koolmonoxidevergiftiging van oplopen. Letterlijk levensgevaarlijk dus. Even een inspectie laten uitvoeren, en in het geval van een verstopping, kunnen wij deze voor u verwijderen. Verstandig is het hierbij om het kanaal af te dekken zodat er in de toekomst geen vogels meer kunnen nestelen.

Vogelnesten verwijderen onder uw dakpannen

Het komt ook erg veel voor dat mussen en/of kraaien zich nestelen onder uw dak en/of op uw dak.
Wij hebben verschillende oplossingen om het probleem hierbij aan te pakken zodat vogels zich niet zomaar meer kunnen nestelen onder uw dak, denk hierbij aan preventieve dakvoetprofielen die te plaatste zijn onder de 1ste rij dakpannen.
Het is belangrijk om het probleem tijdig aan te pakken, wanneer vogels namelijk eenmaal een goed beschut plekje hebben gevonden zullen ze jaarlijks terugkeren naar die plek.
Ook speelt dit probleem af bij kraaien, die zich graag rondom uw dak in de dakgoot nestelen. Dit zorgt voor veel overlast en problemen aan uw dak, denk hierbij aan een regenpijp die verstopt is komen te zitten door takken. Een nest brengt vaak ook veel overlast tot zich mee, vogels vliegen op en aan naar het dak, en uw dak kan te maken krijgen met ongedierte.

Wilt u hier meer informatie over dan verwijzen wij u graag naar onze Vogelwerende dakvoetprofielen pagina.

Volgelnest verwijderen onder dakpan
Aangetast dakbeschot door vogels die zich nestelen onder het dak