Lekkage? Hulp nodig? Neem contact met ons op!

085 - 130 19 37

Bel met ons hoofdkantoor!

info@dakbeheerkieskeurig.nl

Stuur ons een e-mail!

Waaruit bestaat een dakinspectie?

Waaruit bestaat een dakinspectie?

Bij een dakinspectie inventariseren wij uw dak op eventuele knelpunten die voor problemen kunnen gaan zorgen.Het advies hierbij is om dit 1 x per jaar terug te laten komen zodat daklekkage vroegtijdig opgespoord kan worden. Nederland krijgt steeds meer te maken met grote weersinvloeden van buitenaf, denk hierbij aan harde wind en/of storm, en langdurige regenbuien die uw dak conditie kunnen aantasten.

Naar welke onderdelen wordt er gekeken op het dak?

Onderdelen waaruit een dakinspectie bestaat?
  • Staat van de dakpannenNa verloop van tijd kunnen dakpannen poreus worden en dienen deze tijdig vervangen te worden. Ook kunnen dakpannen breken door harde wind of felle hagelbuien.
  • Dakbeschot & Isolatie : Bij lekkage is het van belang om de gevolgschade vast te stellen aan het dakbeschot en/of isolatie.
  • Dakbedekking (Bitumineus, EPDM, Zinkwerk): Wij controleren uw dakbedekking op scheuren, en eventuele gebreken aan het dak.
  • Dakleer bitumen : Na een bepaalde tijd gaat dakbedekking inscheuren en/of omkrullen. Gemiddeld is de levensduur van bitumen dakbedekking 20 jaar.
  • Schoorsteen : Wij controleren uw schoorsteen op aantasting van het voegwerk, het schoorsteen plateau ( bovenplaat ) en metselwerk. Het lood wordt tevens altijd gecontroleerd rondom uw schoorsteen op waterdichte afsluitingen.
  • Nokpannen/Nokvorst Nokvorsten liggen vaak vast in cement naar verloop van tijd zie je dat de cement gaat afbrokkelen door ouderdom en/of aantasting van mos en alg, wij controleren hierbij voornamelijk op breuken en kieren bij de nokvorst.
  • Dakgoot Een dakgoot kan verstopt raken door een verstopte regenpijp, wat lekkage kan veroorzaken of problemen aan uw dak.
  • Dakkapel Wanneer u een dakkapel heeft, zullen wij deze ook voor uw nakijken. Wij controleren hierbij op de daktrim en/of daklijst, de afvoeren, de dakbedekking (EPDM-Zink-Bitumen).

Wat zijn de kosten van een dakinspectie?

Wij komen vrijblijvend bij u langs op een gewenst moment naar keuze, bij elke dakinspectie maken wij een foto reportage zodat u een goede indruk, en helder inzicht krijgt van uw dak. Zo is het mogelijk dat u zelf niet het dak op hoeft, en toch een goede indruk krijgt over de staat van uw dak. Kies voor een professional zo weet u zeker dat alle belangrijke zaken aan uw dak worden gecontroleerd. Andere bezoekers zochten ook op : ✓ Dakreparatie Voor meer informatie of een aanvraag voor een gratis dakinspectie verwijzen wij u graag naar onze contactpagina.
breuk nokpan bij dakinspectie
Breuk nokpan dakinspectie